Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020
Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Εκπαιδευτικοί πληροφορικής: Αμεση απόσυρση της τροπολογίας για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος

Εκπαιδευτικοί πληροφορικής: Αμεση απόσυρση της τροπολογίας για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος

Ο Σύλλογος Καθηγητών Πληροφορικής Ν. Σερρών ζητά να καταργηθεί η τροπολογία για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος

«Θεσμικό πλαίσιο για τη δυνατότητα παροχής εξ αποστάσεως διδασκαλία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε περιόδους επιδημικών νόσων»

Τροπολογία – προσθήκη κατατέθηκε εν κρυπτώ και ψηφίστηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μετανάστευσης και ασύλου με το οποίο αποφασίστηκε η εγκατάσταση και χρήση καμερών και μικροφώνων στις σχολικές τάξεις, για τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων και της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσω διαδικτύου στα σπίτια των μαθητών, και μάλιστα με δυνατότητα καταγραφής τους από το Υπουργείο.

Και εδώ ξεκινάει ο παραλογισμός, βάζοντας μπροστά την φράση «σε περίπτωση επιδημικής νόσου» καταστρατηγούνε το σενάριο που μέχρι χθες,  καθ΄υπόδειξη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που καθόριζε την κεντρική πολιτική του υπουργείου δίνοντας ρητή απαγόρευση καμερών εντός της σχολικής μονάδας. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν οι εγκύκλιες οδηγίες της κεντρικής υπηρεσίας, που επί της ουσίας προσδιόρισαν τη συμπεριφορά των σχολικών μονάδων και τις αποφάσεις των οικείων συλλόγων διδασκόντων κατά το στάδιο του πειθαρχικού ελέγχου των μαθητών.

Για ποιο λόγο το Υπουργείο, σύμφωνα με το σποτ της Πολιτικής Προστασίας, τους στυλοβάτες της μεγάλης προσπάθειας, τους παραδίδει βορά στο μηχανισμό κοινωνικού αυτοματισμού και συνακόλουθα στη στοχοποίηση και την απαξία των πρόθυμων, όπως πάντα συμβαίνει, πολιτών;  Γνωρίζοντας ότι η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων είναι προφανής τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Και ερχόμαστε στην διευκρινιστική ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που επισημαίνει ξεκάθαρα τους κινδύνους και την τροπολογία ως πείραμα που θα φανούν τα αποτελέσματα σύντομα και με βάσει αυτά θα δώσουνε διευκρινήσεις και οδηγίες.

Και εδώ τίθενται σωρεία ερωτημάτων όπως:

  • Ποιος εξασφαλίζει πως δεν θα γίνει καταγραφή του μαθήματος από την μεριά κάποιου τρίτου;

Γνωρίζουμε όλοι ότι είναι αρκετά εύκολο να γίνει η καταγραφή τους μαθήματος εν αγνοία των καθηγητών και των υπολοίπων μαθητών.

  • Πώς θα προστατευθούν από μία πιθανή διαπόμπευση μαθητές και καθηγητές;

Φυσικά και δεν μπορούν να προστατευτούν, στην πραγματικότητα  μπορεί εύκολα να γίνει μετά την καταγραφή, επεξεργασία των δεδομένων, (αλλοίωση φωνής, μοντάζ, κλπ) και στην συνέχεια να διοχετευτούν στο διαδίκτυο με ότι αυτό συνεπάγεται.

  • Πως είναι δυνατό να επιτραπεί η ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος και της εικόνας των μαθητών χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση των γονέων;

Η μετατροπή του μαθήματος σε big brother θα είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο για τα υφιστάμενα παιδαγωγικά δεδομένα.

  • Στα εργαστηριακά μαθήματα πως θα γίνει η μετάδοση του βίντεο;

Το μάθημα δεν γίνεται καθέδρας αλλά με τη συμμετοχή όλων των μαθητών μεταξύ τους και με το καθένα χωριστά (εξατομικευμένα).

Ως Σύλλογος Καθηγητών Πληροφορικής Ν. Σερρών ζητάμε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας και προτείνουμε την αντικατάσταση της με την συνέχιση της ασύγχρονης εκπαίδευσης για τους μαθητές που δεν είναι δυνατή παρουσία τους μέσα στην τάξη.

Εν μέσω πανδημίας, προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα της εκπαίδευσης και όχι να δημιουργήσουμε καινούρια.

Most Popular

Ταχτσίδης : Στην Αυστρία με Γκόλ

Καλημέρα σε όλους τους φίλους του Metropolis Σερρών 97,2. Εδώ και σήμερα Παρασκευή 5 Μαϊου 2020 και θα προσπαθήσω να πάμε στο ταμείο με...

Δημοσκόπηση: Πάνω από 7 στους 10 εγκρίνουν τα μέτρα για την πανδημία – Οι Έλληνες θα πάνε διακοπές

Την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού εξακολουθεί να κεφαλαιοποιεί η κυβέρνηση σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PULSE για λογαριασμό του...

Αρχίζουν τα ματς! Το VIDEO των πλέι οφ και των πλέι άουτ της Super League

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των πλέι οφ και των πλέι άουτ το Σάββατο 6 Ιουνίου συνεχίζεται και η Super League παρουσιάζει ένα...

ΓΣΕΕ: Πώς αμείβεται η ημέρα του Αγίου Πνεύματος

H ΓΣΕΕ, μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), www.kepea.gr ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τη Δευτέρα 8 Ιουνίου...

Recent Comments