Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020
Αρχική Basket/Volley Η «Λεγεώνα των Πρωταθλητών» ανακατεύει την τράπουλα στο ελληνικό μπάσκετ

Η «Λεγεώνα των Πρωταθλητών» ανακατεύει την τράπουλα στο ελληνικό μπάσκετ

Δημήτρης Κανελλάκης

Διάβασα προσεκτικά την δήλωση του πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή, Δημήτρη Παπαδόπουλου, με αφορμή την επίθεση του ιδιοκτήτη του Προμηθέα, κ. Λιόλιου στον Παναγιώτη Φασούλα, η οποία, βεβαίως, ξεκάθαρα συνδέεται με τις επικείμενες εκλογές στην ομοσπονδία του μπάσκετ.

Ξεκάθαρο, επίσης, είναι ότι η υποψηφιότητα Φασούλα, δίπλα στον οποίο συσπειρώνονται ήδη πρώην συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα (Παπαδόπουλος, Χριστοδούλου Ρεντζιάς) και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι, ταράζει τα νερά, ενοχλεί…

Μοιάζει, νομίζω, ήδη να προκαλεί πανικό. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί εκτός από ένδειξη πανικού η κατηγορία (;) που απέδωσε ο κ. Λιόλιος στον Φασούλα ότι «δεν έκανε έξι χρόνια που εργαζόταν στην Ομοσπονδία όσα διακηρύσσει τώρα ότι θα κάνει εφόσον εκλεγεί».

Κι ένα μικρό παιδί, νομίζω, θα μπορούσε να απαντήσει στον ιδιοκτήτη του Προμηθέα ότι είναι παράλογο να εγκαλείς έναν υπάλληλο της Ομοσπονδίας επειδή δεν μπόρεσε να επιβάλλει τις απόψεις του στον πρόεδρό της. Αυτό δεν είναι επιχείρημα, είναι… όπλο στον αντίπαλο.

Ομως, δεν θέλω να μείνω στο γεγονός ότι από πολύ νωρίς φαίνεται να φουντώνει η αντιπαράθεση μεταξύ υποψηφίων για τις εκλογές της ΕΟΚ.

Αξίζει, νομίζω, να σταθούμε στο εντυπωσιακό που προκύπτει από την δήλωση του Δημήτρη Παπαδόπουλου και αφορά σε ένα πλάνο το οποίο δεν έχει καμία σχέση με όσα ξέραμε ως προς τον τρόπο με τον οποίο διοικούνταν η ομοσπονδία εδώ και δεκαετίες.

Αμφιβάλλω αν ακούστηκαν ποτέ στην ομοσπονδία του μπάσκετ φράσεις όπως «σύγχρονο επιχειρηματικό σχέδιο», «τεχνολογική αναβάθμιση και βιώσιμη ανάπτυξη της ομοσπονδίας και των συλλόγων-μελών της».

Φράσεις ενδεικτικές μιας εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας από αυτή που διακατέχει τους ανθρώπους οι οποίοι εδώ και δεκαετίες διοικούν το ελληνικό μπάσκετ.

Είναι μεγάλη υπόθεση για το ελληνικό μπάσκετ ότι κάποιοι από τους αθλητές που έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο προκειμένου να χτιστεί ο… μύθος του, η «Λεγεώνα των Πρωταθλητών» σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του Δημήτρη Παπαδόπουλου, βγαίνουν σήμερα μπροστά και δηλώνουν έτοιμοι να το διοικήσουν με μοντέρνες ιδέες, στη βάση ενός σχεδίου το οποίο θα επενδύει στην καινοτομία και θα στοχεύει στην αξιοποίηση της αμύθητης πνευματικής περιουσίας που κατέχει το άθλημα.

Εχει ανάγκη το μπάσκετ από φρέσκες ιδέες, από ανανέωση, εκσυγχρονισμό, διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο διοίκησης, άλλου είδους οργάνωση σε όλα τα επίπεδά του.

Και είναι ευτυχής συγκυρία που της προσπάθειας των πρώην διεθνών ηγείται ο Παναγιώτης Φασούλας ο οποίος -ως πρώην δήμαρχος Πειραιά- διαθέτει εμπειρία διοίκησης, καθώς και ότι δίπλα του βρίσκονται πρώην συμπαίκτες του, όπως ο Χριστοδούλου και ό,τι συμβολίζει ο «Μπέμπης» για το ελληνικό μπάσκετ, ή ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, καταξιωμένος επιστήμονας (αναισθησιολόγος-αλγολόγος), αλλά και ένας δυναμικός startuper, ιδρυτής της myAlgos, που αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα απομακρυσμένης παρακολούθησης ασθενών με χρόνιες παθήσεις, το οποίο έφτασε στην πρώτη δεκάδα, την τελική φάση σχετικού διαγωνισμού της Εθνικής Τράπεζας.

Είναι σαφέστατα μια προσπάθεια για να οδηγηθεί το μπάσκετ σε Νέα Εποχή, είναι πραγματικά ένα εγχείρημα το οποίο θέλει να απεμπλέξει την ομοσπονδία από κομματικές και συλλογικές εξαρτήσεις και να την καταστήσει έναν Σύγχρονο Αθλητικό Οργανισμό.

metrosport.gr

Most Popular

Ταχτσίδης : Στην Αυστρία με Γκόλ

Καλημέρα σε όλους τους φίλους του Metropolis Σερρών 97,2. Εδώ και σήμερα Παρασκευή 5 Μαϊου 2020 και θα προσπαθήσω να πάμε στο ταμείο με...

Δημοσκόπηση: Πάνω από 7 στους 10 εγκρίνουν τα μέτρα για την πανδημία – Οι Έλληνες θα πάνε διακοπές

Την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού εξακολουθεί να κεφαλαιοποιεί η κυβέρνηση σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PULSE για λογαριασμό του...

Αρχίζουν τα ματς! Το VIDEO των πλέι οφ και των πλέι άουτ της Super League

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των πλέι οφ και των πλέι άουτ το Σάββατο 6 Ιουνίου συνεχίζεται και η Super League παρουσιάζει ένα...

ΓΣΕΕ: Πώς αμείβεται η ημέρα του Αγίου Πνεύματος

H ΓΣΕΕ, μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), www.kepea.gr ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τη Δευτέρα 8 Ιουνίου...

Recent Comments