Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, 2020
Αρχική METRONEWS Ιβάν και από «μακριά» προστάτεψε τον ΠΑΟΚ

Ιβάν και από «μακριά» προστάτεψε τον ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας.
Δώσε τις λύσεις που πρέπει σε θέματα που κάποιοι «δυσκολεύονται» να τα διαχειριστούν για τον οποιοδήποτε λόγο και κυρίως γιατί δεν έχουν καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ και με το συναίσθημα ενός κόσμου ιδιαίτερα ευαίσθητου, όταν πρόκειται για θέματα αρχών.

Έγραψε χθες ο Δημήτρης Κανελλάκης στη στήλη του «υπάρχει και γκρι» το εξής εύστοχο και μηνυματικό: «Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε πριν από λίγο καιρό μια εξόχως προβληματική σε όλα τα επίπεδα σεζόν. Ο κόσμος του περιμένει από τον μεγαλομέτοχο να ακούσει, τι κατά την άποψη του δεν πήγε καλά, τι πρέπει να αλλάξει και ποιες ενέργειες θα γίνουν προς την κατεύθυνση της τελικής επαναφοράς στον δρόμο των επιτυχιών».

Επιπρόσθετα πριν λίγες ημέρες μια ανακοίνωση συνδεσμιτών της ιστορικής «Θύρας 4» με σεβασμό αλλά και με πολύ θάρρος παρενέβη με μια εξαιρετικά διαφωτιστική τοποθέτηση σε όλα τα θέματα και σε όσα αυτοκαταστροφικά πλήγωσαν το κύρος του συλλόγου, ζητώντας από τον μεγαλομέτοχο καταλογισμούς ευθυνών και ριζικές αλλαγές ενόψει της νέας περιόδου. Κι αυτό γιατί έγιναν τόσα πολλά τραγικά και απαράδεκτα που πρόσβαλαν βάναυσα το συναίσθημα ενός περήφανου λαού.

Δυστυχώς κάτι τέτοιο όπως αποδεικνύεται αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Αιτία; Προφανώς η πανδημία και τα όποια προβλήματα φυσιολογικά μπορεί να αντιμετωπίσει ένας επιχειρηματίας του μεγέθους του ηγέτη του ΠΑΟΚ. Ο οποίος είναι υπεύθυνος για να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα αυστηρά πρωτόκολλα υγείας και προστασίας χιλιάδων εργατών και υπαλλήλων στις εκατοντάδες επιχειρήσεις του. Είναι γνωστό ότι ο Ιβάν Σαββίδης με θρησκευτικό σεβασμό κρατούσε το λόγο του κι εκπλήρωνε τις υποσχέσεις του.

Εν πάση περιπτώσει επειδή ακόμη και «με τη σκιά του» πολλές φορές απέτρεψε εγκλήματα στην κυριολεξία σε βάρος του ΠΑΟΚ, αποσοβώντας με παρεμβάσεις τις τελευταίες στιγμές πραγματικές καταστροφές (πολύ πρόσφατο το σοκ με την ντροπή των δελτίων) θέλουμε να πιστεύουμε ότι και μέσα από τις όποιες σκοτούρες του ακόμη και από μακριά, μπορεί ανά πάσα στιγμή και ενημερωμένος σωστά και όχι παραπλανητικά, να παρέμβει, να διορθώσει κινήσεις, να αποκαταστήσει λάθη και ιδίως να μην αφήσει άσχετους με την ιστορία του ΠΑΟΚ να διαχειρίζονται θέματα που αφορούν το ΠΑΟΚτσήδιοκ συναίσθημα και το κύρος του συλλόγου.

Είναι γνωστό και διαχρονικά αποδεδειγμένο ότι οι «ξενόφερτοι» – όποιοι κι αν είναι (κόουτς ή τεχνικοί διευθυντές) – έρχονται και παρέρχονται και όταν αποχωρούν ολοκληρώνοντας τα συμβόλαια τους ή εκπαραθυροθέντες ως αποτυχημένοι, από εκεί και πέρα αποτελούν παρελθόν ή προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άλλα αφεντικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόμαστε στο σημερινό δίδυμο με τον Πορτογάλο προπονητή και το Γερμανό τεχνικό διευθυντή για τους οποίους ασφαλώς και αποδεχόμαστε στο ακέραιο το ρόλο τους, τις εξουσίες και τις υποχρεώσεις τους και όλα όσα συμπεριλαμβάνονται και έχουν σχέση με τα αποδυτήρια και τους αγωνιστικούς χώρους. Όμως δεν τους δίνουμε το δικαίωμα να είναι αυτοί που θα κρίνουν ή που θα επηρεάσουν αυτούς οι οποίοι τελικά θα πάρουν την απόφαση για περιπτώσεις οι οποίες αφορούν κεφαλαιώδους και ιστορικής σημασίας θέματα αρχών.

Ναι, έχουν κάθε λόγο να κρίνουν το αν κάποιος παίκτης τους κάνει ή δεν τους κάνει σύμφωνα με τις εμμονές τους ή πιθανότατα και με τους μανατζαρέους τους, αλλά όχι να έχουν λόγο και να απαξιώνουν και να προσβάλουν παίκτες σύμβολα και σημαίες του συλλόγου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια με τον Βιεϊρίνια, τίθεται το ερώτημα αν είχαν και κάποια στήριξη ή άνωθεν εντολή για τον ταπεινωτικό τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν στο σκεπτικό τους. Κάτι τέτοιο δεν περνάει από το μυαλό μας γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά τις όποιες απόψεις έχει ο Ιβάν για τον παίκτη. Ίσως εδώ να παίχτηκε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι για τον συμπαθέστατο Αντελίνο. Από κάποιους που δεν τον ήθελαν από παλιά σε συνεργασία με τον αποτυχημένο μέχρι χθες Φερέιρα, που δεν του συγχώρεσε την παρέμβαση του στα αποδυτήρια όταν του επισήμανε σε ένα παιχνίδι ότι η τακτική του ήταν λάθος (όπως και σε τόσα άλλα παιχνίδια).

Σε σύμπραξη βεβαίως και με τον νέο τεχνικό διευθυντή, ο οποίος βέβαια δικαιολογημένα ως ένα σημείο μπορούσε να πει κανείς ότι εξέφρασε μια ψυχρή ρεαλιστική άποψη. Εκείνο που μένει σαν ερωτηματικό και σαν υποψία είναι μήπως μεταφέρθηκαν κάποια πράγματα στον Ιβάν όπως τους βόλευε εκείνους που επιθυμούσαν την έξοδο και την απομάκρυνση του Βιεϊρίνια.

Κάτι τέτοιο δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε αλλά περνάει από το δικό μας μυαλό, χωρίς όμως να μπορούμε να το αποκλείσουμε. Και για να ολοκληρώσουμε τις απόψεις μας πάνω στο θέμα, εξηγούμαστε: Εμάς και πολλούς ΠΑΟΚτσήδες δεν τους πείραξε το ποσό που προτάθηκε (αυτό ήταν κάτι που θα μπορούσε να συζητηθεί και να διορθωθεί μεταξύ Ιβάν και παίκτη) αλλά ο τρόπος με τον οποίο προτάθηκε, από ποιους προτάθηκε, από ποιους διέρρευσε και από ποιους στη συνέχεια υποστηρίχθηκε η αποδόμηση ενός τόσο σπουδαίου αθλητή που τίμησε τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Το να φύγει ή να μείνει ο Βιεϊρίνια εφόσον τηρηθούν κάποιες στοιχειώδεις καλές συμπεριφορές δεν θα πείραζε και δεν θα ενοχλούσε τόσο, όσο αυτή η σκανδαλώδης και προκλητική συμπεριφορά με την απροσχημάτιστη πρόταση που έλεγε δεν σε θέλουμε!

Ελπίζουμε πως ο Ιβάν όπως το συνηθίζει έστω και την τελευταία στιγμή θα πει και τον δικό του λόγο. Το περιμένουμε. Όσο για αυτές τις παρέες και τις μικρές συμμορίες συμπεριλαμβανομένου και του εσμού εκείνων που κρατάνε ακόμη ανοιχτό το χαλάκι για να σπρώχνονται μέσα τα λάθη που γίνονται, τους πληροφορούμε παρά την προσπάθεια τους να «δολοφονήσουν» στην κυριολεξία έναν χαρακτήρα αδαμάντινο κι έναν αθλητή υπόδειγμα, ματαιοπονούν, εκτίθενται και ως ένα σημείο αυτομαστιγώνονται.

Άλλωστε θα πρέπει να γνωρίζουν πως τα μεγάλα κλαμπ ποτέ δεν ενταφιάζουν τις σημαίες και τα εμβλήματα τους. Αυτό το ξέρει πολύ καλά πρώτα από όλους και πρώτος από όλους ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσει το μεγάλο αρχηγό του.

ΥΓ: Μόλις χθες είχαμε σαν πρώτο θέμα τον ρόλο που διαδραματίζει το πανίσχυρο ερυθρόλευκο μπλοκ στην Κυβέρνηση. Αυγενάκης ακλόνητος, Γεραπετρίτης το ίδιο. Παρέα της Ντόρας και ομοτράπεζοι του Μαρινάκη στα λημέρια τους. Καλά κρασιά…

metrosport.gr

Most Popular

Οι Όμιλοι Του UEFA Champions league

Έγινε η κλήρωση πριν από λίγη ώρα και οι Όμιλοι Του UEFA Champions league είναι πλέον γνωστοί με τον Ολυμπιακό σαν μοναδικό εκπρόσωπο της...

Με Δύο Ομίλους η Football League

Ολοκληρώθηκε η σημερινή (30/9) τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ με το προεδρείο της Λίγκας Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, Λεωνίδας Λεουτσάκος ενημέρωσε...

Τ. Ταχτσίδης : Σεντονάτη Τριάδα……

Καλησπέρα φίλες και φίλοι του Metropolis Σερρών 97.2. Εδώ στη θέση μου σήμερα με επιλογές από τα προκριματικά του Champions league και τους επαναληπτικούς...

Οριστική συμφωνία Άρη με Αλ Κορ για Φετφατζίδη

Τα τυπικά απομένουν για να γίνει ο Γιάννης Φετφατζίδης παίκτης της Αλ Κορ. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πετάει για Κατάρ την...

Recent Comments