ΥΛΙΚΑ
1 χταπόδι 1-1/2 κιλό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1/2 κγ. πιπέρι σε κόκκους
1 αστεροειδή γλυκάνισο
200 γρ. χυμό ντομάτας
400 γρ. κοφτό μακαρονάκι
100 γρ. ελαιόλαδο
1/4 άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Ξεπλένουμε καλά το χταπόδι με νερό και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια περίπου 6-7εκ.
2Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το καρότο και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
3Έπειτα, προσθέτουμε το σκόρδο και αφού σοταριστεί ρίχνουμε και το χταπόδι.
4Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μακαρονάκι και το αλάτι. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
5Στα τελευταία 15 λεπτά μαγειρέματος προσθέτουμε το μακαρονάκι με 1,2 lt ζεστό νερό.
6Βγάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και το αφήνουμε για 10 λεπτά ώστε το μακαρονάκι να τραβήξει τα υγρά και να βράσει τελείως. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε.
Πηγή: giorgostsoulis.com