Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
Αρχική METRONEWS Το επικρατέστερο σχέδιο για την επαναφορά της Ελλάδας στην κανονικότητα

Το επικρατέστερο σχέδιο για την επαναφορά της Ελλάδας στην κανονικότητα

Η Ελλάδα, όπως και οι υπόλοιπες χώρες, επεξεργάζεται το σχέδιο επαναφοράς της χώρας στην κανονικότητα μετά τον COVID- 19. Κι αυτό με την προϋπόθεση ότι η καμπύλη της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα θα παραμείνει σταθερή και τα κρούσματα και οι νεκροί θα μειώνονται. Παρά τα ενθαρρυντικά μηνύματα που υπάρχουν μέχρι τώρα, η ελληνική κυβέρνηση σεβόμενη τις εισηγήσεις των αρμόδιων επιστημόνων κρατάει ακόμη σε υψηλό επίπεδο τα περιοριστικά μέτρα προκειμένου να μην πάνε χαμένες οι θυσίες που έκαναν οι Ελληνες από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία και επιβλήθηκε το lockdown.

Aυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχει ανοίξει εδώ και ημέρες στα κυβερνητικά κλιμάκια η συζήτηση για τον τρόπο που θα υπάρξει ανώδυνη χαλάρωση των μέτρων. Στόχος της κυβέρνησης είναι η επιστροφή της χώρας σταδιακά στην κανονικότητα ώστε να μειωθεί η οικονομική ύφεση, αλλά πάντα κάτω από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή με την οποία συνομίλησε το Μetrosport.gr αυτή τη στιγμή υπάρχει το παρακάτω σχέδιο προς συζήτηση για την σταδιακή άρση των μέτρων.

Σύμφωνα με αυτό, και το οποίο ίσως να έχει αποκλείσεις στις ημερομηνίες συν πλην πέντε μέρες θα ισχύσουν τα εξής:

Κυκλοφορία και καταστήματα
* Η άρση των ρυθμίσεων της κυκλοφορίας να γίνει στις 27 Απριλίου.

* Τα καταστήματα εστίασης, ψυχαγωγίας και τα εμπορικά να ανοίξουν στις 5-10 Μαΐου κάτω από αυστηρό αστυνομικό έλεγχο.

* Στο διάστημα 11-20 Μαΐου να γίνει σταδιακή απελευθέρωση επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελμάτων.

• Από την Δευτέρα 11 Μαΐου (αφορά την Αθήνα) να γίνει επαναφορά του δακτυλίου και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς .

• Μέχρι 15 Ιουνίου να είναι ελεγχόμενη η πρόσβαση σε καταστήματα ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού. Προϋπόθεση να υπάρχει αστυνομικός έλεγχος.

Τα σχολεία και ο αθλητισμός
• Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να λειτουργήσουν από Ιούνιο έως τέλη Ιουλίου με συμπυκνωμένα ωράρια και δύο Σάββατα τον μήνα.

Θα παραμείνουν κλειστά μόνο τον Αύγουστο, ενώ από τον Σεπτέμβριο θα λειτουργούν ολοήμερα.

• Οσον αφορά τον αθλητισμό η πρόταση είναι τα Πρωταθλήματα και όλες οι αθλητικές διοργανώσεις να ακυρωθούν μέχρι τον Αύγουστο. Αυτή είναι η πρόταση που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, με τον αστερίσκο ότι η ΟΥΕΦΑ πιέζει προκειμένου να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα κεκλεισμένων των θυρών νωρίτερα. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα πάρει οριστική απόφαση στις 23 Απριλίου οπότε ανάλογη θα είναι και η απόφαση της Ελλάδας.

Κατασκηνώσεις και συναυλίες
• Οι εκδηλώσεις πάνω από 50 άτομα να επιτρέπονται μετά από τις 15 Ιουνίου με ελέγχους της αστυνομίας.

• Οι συναυλίες και οι εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για το καλοκαίρι να ακυρωθούν και να επιτρέπονται από τον Σεπτέμβριο και αφού επανεκτιμηθούν τα δεδομένα.

• Η έναρξη των κατασκηνώσεων είναι υπό συζήτηση.

Ο τουρισμός
• Να γίνεται έλεγχος όλων των επιβατών αεροπλάνων και πλοίων με θερμομέτρηση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

• Να γίνονται πιλοτικοί έλεγχοι σε ξενοδοχεία, επιχειρήσεις, εμπορικά κέντρα μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

• Ανοιγμα των συνόρων των ακτοπλοϊκών γραμμών και αερογραμμών από 1η Ιουλίου. Εκτός από τις “κόκκινες χώρες” Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία. Από Σεπτέμβρη με προϋπόθεση τους πιλοτικούς ελέγχους και τις θερμομετρήσεις να υπάρξει πλήρες άνοιγμα των συνόρων υπό αυστηρό αστυνομικό έλεγχο.

Αυτό λοιπόν είναι το επικρατέστερο σενάριο για την χαλάρωση των μέτρων λόγω του COVID-19 το οποίο επεξεργάζεται η κυβέρνηση, χωρίς να αποκλείονται αλλαγές.

metrosport.

Most Popular

Μια εμφάνιση που δεν περιμέναμε, ένα καλοκαίρι που δε φανταζόμαστε

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε με εντυπωσιακό τρόπο στην ενεργό δράση, με το επόμενο διάστημα να αναμένεται «καυτό» -Γράφει ο Γιάννης Κουβόπουλος. Πριν από το χθεσινό ματς...

Loreen: Ουκρανή τραγουδίστρια την κατηγορεί ότι αντέγραψε το κομμάτι της

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η νίκη της Loreen στη φετινή Eurovision, καθώς το τραγούδι της φαίνεται πως μοιάζει με τρία άλλα κομμάτια. Η εισαγωγή του «Τattoo»...

Προειδοποίηση ενόψει τελικού η φτηνή ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό

Ψυχρολουσία και απογοήτευση από μια ακόμη φτηνή ήττα. Ωστόσο και προειδοποίηση εν όψει του τελικού, πως δεν θα πρέπει να επαναληφθούν λαθεμένες επιλογές που...

Η επιλογή Τερζή κρύβει μικρότερο ρίσκο από επιλογές τύπου… Μπούργος ή Πάρντιου

Παρακολουθώ με προσοχή την συζήτηση που γίνεται για τον Απόστολο Τερζή, από την ώρα που αποφάσισε η ΠΑΕ Άρης να τον διατηρήσει στη θέση...

Recent Comments