Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020
Αρχική ΣΕΡΡΕΣ Ξεκίνησε η τοποθέτηση απινιδωτών στο Δήμο Σερρών

Ξεκίνησε η τοποθέτηση απινιδωτών στο Δήμο Σερρών

Ξεκίνησε την Παρασκευή, 24 Απριλίου, το πρόγραμμα της τοποθέτησης απινιδωτών σ’ όλο το Δήμο Σερρών.

Η αρχή, έγινε απ’ τις κοινότητες Λευκώνα και Προβατά Σερρών, όπου τους δυο απινιδωτές παρέλαβαν οι Πρόεδροι Άννα Ιορδανίδου και Γιώργος Νικήτας αντίστοιχα.

Τη Δευτέρα, 27 Απριλίου, σειρά έχει η τοποθέτηση απινιδωτή στο Σκούταρι, ενώ δυο ακόμη θα τοποθετηθούν στην πόλη των Σερρών και στην Τοπική Κοινότητα Ορεινής.

Αναφορικά με την τοποθέτηση των απινιδωτών, ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, δήλωσε τα εξής:

«Ευχόμαστε να μην τους χρησιμοποιούμε τακτικά, αλλά είναι εργαλεία που σώζουν ζωές. 

Στο πρόγραμμά μας, είναι να εμπλουτίσουμε αυτόν τον εξοπλισμό και σε άλλα σημεία του Δήμου Σερρών, ούτως ώστε να υπάρχει αυτή η πρόσβαση σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη.

Πρέπει να πω ότι, πίσω από κάθε απινιδωτή, υπάρχει κι ένα δυναμικό, το οποίο είναι ήδη εκπαιδευμένο στη χρήση αυτών των απινιδωτών, ώστε, όποτε παρουσιαστεί ανάγκη, να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση.

Νομίζω ότι, αυτό το κομμάτι, έρχεται να απαντήσει σε κάποιες ανάγκες, οι οποίες είναι υπαρκτές, και, μ’ αυτόν τον τρόπο, δείχνουμε την ευαισθησία του Δήμου για τις απομακρυσμένες κυρίως περιοχές.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας και Πολιτισμού, Σωτηρία Πάνου-Αναστασιάδου, για την εποπτεία όλου αυτού του προγράμματος, διότι αυτό απαιτούσε έναν ιδιαίτερο προγραμματισμό και σχεδιασμό.

Πρέπει να πούμε ότι, σε περίπου μια εβδομάδα, θα έχει ετοιμαστεί μια ηλεκτρονική εφαρμογή, ώστε ο καθένας να γνωρίζει πού βρίσκονται οι απινιδωτές και, μ’ αυτόν τον τρόπο, να έχει άμεση πρόσβαση στο κοντινότερο σημείο».

Απ’ την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος, κα Σωτηρία Πάνου, δήλωσε τα εξής:

«Οι απινιδωτές είναι ένα εργαλείο ζωής για όλη την περιφέρεια του Δήμου.

Όπως δείχνουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, το 45% των ανθρώπων κινδυνεύουν απ’ τις ανακοπές κυκλοφορικού και, πολλές φορές, η απινίδωση είναι σωτήρια.

Ήδη, έχουμε προβεί στην πιστοποίηση εργαζομένων του Δήμου, έτσι ώστε να υπάρχουν πιστοποιημένοι χρήστες στα σημεία που γίνεται η τοποθέτηση των απινιδωτών.

Θα συνεχίσουμε με τη δεύτερη φάση πιστοποίησης, για να ενταχθούν κι άλλοι – όσοι επιθυμούν – και να εκπαιδευτούν απ’ το Δήμο.

Συνεχίζουμε, διότι πρέπει σε περιφέρεια και Δήμο Σερρών να υπάρχει μια ισόρροπη ανάπτυξη σ’ όλα τα προγράμματα υγείας».

Most Popular

Ταχτσίδης : Στην Αυστρία με Γκόλ

Καλημέρα σε όλους τους φίλους του Metropolis Σερρών 97,2. Εδώ και σήμερα Παρασκευή 5 Μαϊου 2020 και θα προσπαθήσω να πάμε στο ταμείο με...

Δημοσκόπηση: Πάνω από 7 στους 10 εγκρίνουν τα μέτρα για την πανδημία – Οι Έλληνες θα πάνε διακοπές

Την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού εξακολουθεί να κεφαλαιοποιεί η κυβέρνηση σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PULSE για λογαριασμό του...

Αρχίζουν τα ματς! Το VIDEO των πλέι οφ και των πλέι άουτ της Super League

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των πλέι οφ και των πλέι άουτ το Σάββατο 6 Ιουνίου συνεχίζεται και η Super League παρουσιάζει ένα...

ΓΣΕΕ: Πώς αμείβεται η ημέρα του Αγίου Πνεύματος

H ΓΣΕΕ, μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), www.kepea.gr ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τη Δευτέρα 8 Ιουνίου...

Recent Comments