Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχική Ευρώπη Champions League Πανηγυρικά η Ντόρτμουντ στους «8» , χατ-τρικ ο Ομπαμεγιάνγκ (vid)

Πανηγυρικά η Ντόρτμουντ στους «8» , χατ-τρικ ο Ομπαμεγιάνγκ (vid)

Πήγαν εκεί έχοντας βάσιμες ελπίδες. Πίστευαν πως μπορούσαν να τους κάνουν τη ζημιά και να πάρουν πανηγυρική πρόκριση μέσα στο σπίτι τους. Και γιατί όχι; Οι «Αετοί» χάρη σε γκολ του Κώστα Μήτρογλου είχαν επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι κι ευελπιστούσαν πως στη Γερμανία μπορούσαν ν' αντέξουν την πίεση.  

 

Τα πράγματα για την Μπενφίκα στο «Βεστφάλεν», όμως, δεν εξελίχθηκαν όπως ακριβώς τα περίμεναν οι Πορτογάλοι: η Ντόρτμουντ υιοθετώντας τακτική «και στο τέλος περνάνε πάντα οι Γερμανοί» φρόντισαν να δείξουν από νωρίς τα δόντια τους και να ξεκαθαρίσουν ποιος (θα) είναι το αφεντικό.

 

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Ομπαμεγιάνγκ- ο οποίος δεν είχε σκοράρει ποτέ σε φάση νοκ- άουτ του Champions League- πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ κι έκανε το 1-0, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου παιχνιδιού.

 

Από κείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι συνέχισαν έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του ματς, όμως με εξαίρεση τη φάση του Πούλισιτς στο 42΄ δεν είχαν να επιδείξουν άλλη σημαντική ευκαιρία για να σκοράρουν.

 

Το δεύτερο 45λεπτο, ωστόσο, το γήπεδο άρχισε να έχει μια περίεργη κατηφορική τροχιά προς την εστία του Έντερσον: μπορεί ο τερματοφύλακας της Μπενφίκα να έβγαλε εντυπωσιακά στο 59΄ το σουτ του Ομπαμεγιάνγκ, όμως ούτε ένα λεπτό αργότερα άρχισε το κιτρινόμαυρο πάρτι.

 

Στο 59΄ ο Πίσζεκ γύρισε ωραία την μπάλα και ο Πούλισιτς «έγραψε» το 2-0 κι έγινε ο νεότερος σκόρερ (18 ετών, 5 μηνών και 18 ημερών) στην ιστορία της Μπορούσια. Πριν καν προλάβουν να συνέλθουν από την ψυχρολουσία οι «Αετοί», ο Ομπαμεγιάνγκ μετά από λάθος του Λουϊσάο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. 

 

«Παρενεβλήθη» ένα δοκάρι του Μπαρτρά στο 84΄ και στο 85΄ είχε φτάσει η στιγμή για να βάλει το κερασάκι στην προσωπική του αγωνιστική τούρτα ο Γκαμπονέζος σταρ της ομάδας του Τούχελ: 4-0 (με τέρμα οφσάιντ, όμως…) και πάλι δια ποδός Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος έφτασε τα 7 τέρματα σε 7 αγωνιστικές φέτος.

Κάπως έτσι, τα όνειρα της Μπενφίκα των (βασικών) Μήτρογλου και Σάμαρη κατακρημνίστηκαν και ο Παπασταθόπουλος- μαζί με… την υπόλοιπη Ντόρτμουντ- πήρε την σπουδαία πρόκριση για τους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

 

metrosport.gr

Most Popular

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ ωρίμασε, ο Τερίμ θέλει χρόνο, προβάδισμα η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο»

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου και σχολίασε τις ανακατατάξεις στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα των ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-ΑΕΚ που...

Recent Comments