Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
Αρχική Ο Ξερόλας Κόλαφος η μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση Travel Plan

Κόλαφος η μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση Travel Plan

Διπλές καταβολές μεγάλων ποσών, μη έκδοση τιμολογίων, υπερχρεώσεις τόκων και ταμειακές διευκολύνσεις καταγράφει η μηνυτήρια αναφορά της διοικούσας επιτροπής για το πώς εξαφανίστηκαν 3,3 εκατ. ευρώ από τις παλιές διοικήσεις της ΕΠΟ στην «αμαρτωλή» συνεργασία με το Travel Plan.

 

Η διαταγή πληρωμής ύψους 3.373.481,40 ευρώ είχε προκύψει από δύο συμβάσεις παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών που είχαν υπογραφεί τα έτη 2010 και 2012 μεταξύ της ΕΠΟ και της εταιρείας Eurostar, ιδιοκτήτριας της Travel Plan. Υπόψη του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών τέθηκαν στοιχεία για σειρά εσφαλμένων, παράτυπων και αδικαιολόγητων ενεργειών που είχαν ως αποτέλεσμα να υποστεί η ομοσπονδία οικονομική ζημιά 3.373.481,40 ευρώ. Συγκεκριμένα, αναφέρονται ταμειακές διευκολύνσεις ύψους 1.045.000 ευρώ, υπερχρεώσεις τόκων ύψους 670.000 ευρώ, διπλή καταβολή ποσού 3 εκατ. ευρώ, μη έκδοση τιμολογίων, μη επιστροφή ποσού 52.000 ευρώ, αλλά και «περίεργες» ανταλλαγές e-mail.

 

Οπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, στις 11/1/2010 η ΕΠΟ υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη Eurostar, με το οποίο συμφωνήθηκε η παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών και η αποδοχή χορηγικού προγράμματος της ΕΠΟ για τα έτη 2010-2012, ύψους 1.250.000 ευρώ. Τρεις μήνες αργότερα υπεγράφη και δεύτερο χορηγικό πρόγραμμα ισόποσης αξίας, ενώ συμφωνήθηκε η καταβολή του να γίνει σε 4 δόσεις.
Επίσης προβλέφθηκε και η απαγόρευση μεταβίβασης ή εκχώρησης των απαιτήσεων προς τρίτους. Στις 25/5/2012 υπεγράφη νέα σύμβαση χορηγίας χρονικής διάρκειας μέχρι την 31/7/2016, με την οποία συμφωνούνταν να καταβάλει η εταιρεία Eurostar στην ΕΠΟ χορηγία ύψους 1 εκατ. ευρώ, σε 4 δόσεις. Παράλληλα, στις 21/8/2012 ανανεώθηκε η σύμβαση για την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών μεταξύ της ΕΠΟ και της Eurostar μέχρι τις 31/7/2016.

 

Οι παρατυπίες που διαπίστωσε η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ αφορούν τη συνέχιση της συνεργασίας παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών και μετά τη λήξη της σύμβασης, γεγονός που δεν προβλεπόταν, τη μεταβίβαση των απαιτήσεων από την ΕΠΟ προς τρίτο νομικό πρόσωπο και, παρά ταύτα, τη συνέχιση είσπραξης ποσών από την ΕΠΟ (με αποτέλεσμα να φέρεται η Ομοσπονδία ότι οφείλει ποσά που ήδη είχε καταβάλει στη Eurostar), καθώς και η ύπαρξη ταμειακών διευκολύνσεων και καταβολής υπέρογκων τόκων από την ΕΠΟ προς την εταιρεία αυτήν. Τον Απρίλιο του 2012, η Eurostar υπέγραψε με τη θυγατρική τραπεζικού ομίλου συμφωνία αορίστου διάρκειας για είσπραξη των απαιτήσεών της από την ΕΠΟ. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, έλαβαν χώρα 54 αναγγελίες εκχώρησης απαιτήσεων προς την ΕΠΟ, στο χρονικό διάστημα 6/4/2012 μέχρι 19/6/2015 και συνολικού ύψους 8.051.967,92 ευρώ.

 

Επιπλέον η έκθεση της Deloitte Business αναφέρει πως δεν είχε διενεργηθεί διαγωνισμός για τη σύμβαση με την Travel Plan, δεν προκύπτει αν οι τιμές που χρέωνε την ΕΠΟ για εισιτήρια ήταν οι πλέον συμφέρουσες, ενώ το ποσό των 3.373.481,40 ευρώ για το οποίο εκδόθηκε διαταγή πληρωμής σε βάρος της ΕΠΟ από την Τράπεζα, είχε ήδη κατατεθεί στην εταιρεία Eurostar.

 

metrosport.gr

Most Popular

Έγινε η νύχτα, μέρα για τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ στο Λευκό Πύργο!

Τη νύχτα μέρα έκαναν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος από τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου. Οι πιστοί ακόλουθοι του...

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Recent Comments