Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Αρχική Ο Ξερόλας «Βόμβες» από Λάσκαρη: Εκβιασμός για να πλήξουν τη δημόσια εικόνα μου

«Βόμβες» από Λάσκαρη: Εκβιασμός για να πλήξουν τη δημόσια εικόνα μου

Η απόφαση παρουσιάστηκε στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαϊδη και ο Νίκος Λάσκαρης απάντησεε στις κατηγορίες μιλώντας για ωμό εκβιασμό με στόχο να πληγεί η δημόσια εικόνα του και να πάρουν χρήματα που δεν τους ανήκουν. Επίσης αποκάλυψε την πρόθεσή του να ηγηθεί μιας τεράστιας επένδυσης που θα φτάσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.

 

Αναλυτικά:

 

 

Ερώτηση: Οι μετοχές της ΚΑΕ Άρης είναι κατασχεμένες;

 

«Καταρχάς δεν είναι κατασχεμένες οι μετοχές. Γνωρίζετε εσείς κάποιον επιχειρηματία που να μην έχει επιχειρηματικές διενέξεις; Κατηγορούμαι για κάτι εδώ δεν είμαι συμβαλλόμενο μέρος. Είναι ένας εκβιασμός με σκοπό τον διασυρμό της δημόσιας εικόνας μου και στόχο να πάρουν χρήματα που δεν τους ανήκουν. Τι σημαίνει ασφαλιστικά μέτρα; Μια μη τελεσίδικη απόφαση. Μιλάμε ουσιαστικά για απλή απαγόρευση μεταβίβασης περιουσίας και κατ’ επέκταση των μετοχών του Άρη. Τώρα είναι σχετικό να μιλάμε για περιουσία γιατί η ΚΑΕ Άρης δεν έχει λογιστική αξία λόγω των χρεών αλλά έχει μεγάλη αξία για μένα όπως φυσικά και για τους φιλάθλους του Άρη

 

Ερώτηση: Ποια είναι η διαφορά σας με τον Λετονό; Από τη μήνυση που κατέθεσε ισχυρίζεται ότι σε διαδικασία διαδικτυακής πώλησης χρυσού τα χρήματα μεταφέρθηκαν στους λογαριασμούς σας.

 

«Επειδή έχει ξεκινήσει μια δικαστική διαδικασία και δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, θα σας πω απλώς ότι προσωπικά δεν έχω καμία σχέση. Φαντάζομαι έχετε ψάξει τοbackground το δικό μου και της συζύγου μου, από την οποία οι συγκεκριμένοι κύριοι έβγαλαν πολλά χρήματα, φαίνεται όμως ότι δεν τους έφταναν και τώρα κάνουν άλλα πράγματα γιατί δεν έχουν μερίδιο στις νέες επιχειρήσεις μας. Φαίνεται ότι κάποιοι σύμβουλοι τους πλησίασαν και τους έπεισαν να κάνουν αυτόν τον εκβιασμό για να πάρουν περισσότερα χρήματα. Αυτή η ιστορία άρχισε πριν από έναν χρόνο, προσωπικά το έμαθα πριν από 9-10 μήνες και σας επαναλαμβάνω ότι δεν έχω σχέση με αυτό τοproject. Δεν κάνω καν αυτή τη δουλειά».

 

Ερώτηση: Η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων αναφέρει ότι οφείλετε το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ στην Τράπεζα της Ελβετίας.

 

«Κι αυτό δεν ισχύει. Το υποστηρίζει κάποιος στην ένορκη εξέτασή του και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έγινε έλεγχος ούτως ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν ισχύει. Αρχικά ζήτησαν 100 εκατομμύρια ευρώ στα ασφαλιστικά μέτρα, ακόμη και η απαίτηση των 60 εκατομμυρίων ευρώ είναι παράλογη. Έχουν μια άλφα απαίτηση που για μένα δεν υπάρχει και σε περίπτωση που τολμήσουν να κάνουν αγωγή στην Ελλάδα θα το αποδείξουμε κι εδώ. Για την εταιρία που λένε, δεν έχει σχέση με την Ελλάδα. Είναι αγγλική εταιρία που δημιουργήθηκε βάσει του αγγλικού δικαίου. Οι συγκεκριμένοι κύριοι ήταν πελάτες της συζύγου μου. Έχουμε πολλαπλάσια περιουσία στο εξωτερικό. Το σημαντικό για μας στην Ελλάδα είναι ο Άρης»

 

Ερώτηση: Γιατί δεν κινούνται νομικά στο εξωτερικό;

 

«Γιατί κάνουν εκβιασμό και θέλουν να βλάψουν τη δημόσια εικόνα μας. Μας είχαν προειδοποιήσει για τις προθέσεις τους. Στην αρχή ζήτησαν 30-40 εκατομμύρια και είχαν προειδοποιήσει ότι αν δεν τα δίναμε θα προχωρούσαν σε αυτές τις κινήσεις. Προσωπικά δεν έχω καμία σχέση με το συγκεκριμένο θέμα, αλλά αν τολμάνε ας κάνουν αγωγή στην Ελλάδα».

 

Ερώτηση: Λέτε ότι η απόφαση εμπεριέχει προκατάληψη ή το δικαστήριο δεν ασχολήθηκε στο επίπεδο που θα έπρεπε;

 

«Δεν ρώτησαν καν ποιανού είναι τα χρήματα που στάλθηκαν. Δεν μου επιτρέπεται να μπω σε λεπτομέρειες. Προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη αλλά μιλάμε για ωμό εκβιασμό. Χρησιμοποιούν έναν νόμο που δίνει το δικαίωμα να κινηθείς νομικά εναντίον κάποιου αν ο σύζυγός του είναι Έλληνας υπήκοος. Προσπαθούν να πλήξουν την εικόνα μου».

 

Ερώτηση: Έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στον Άρη;

 

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουμε πώς δουλεύει η δικαιοσύνη. Σας είπα ότι έχουμε πολλαπλάσια χρήματα σε σχέση με την απαίτηση των 60 εκατομμυρίων ευρώ. Ξέρω ότι είναι περίεργο να ακούγεται μέσα στην κρίση, αλλά είναι η αλήθεια. Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στο εξωτερικό. Εκεί έβγαλα χρήματα και συνεχίζω να βγάζω. Στην Ελλάδα μόνο φέρνω χρήματα. Είναι κρίμα που η δικαιοσύνη δεν έψαξε περισσότερο τα πράγματα γιατί μιλάμε για εκβιασμό. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάτι κακόβουλο από την πλευρά της δικαιοσύνης. Μας είχαν εκβιάσει και στο εξωτερικό. Δεν θέλαμε να πάρει έκταση στην Ελλάδα. Το θέμα θα κριθεί όμως στο εξωτερικό. Αυτοί ποντάρουν στο ότι είμαι στον Άρη».

 

Ερώτηση: Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την ομάδα μπάσκετ του Άρη;

 

«Ζω στο εξωτερικό, είμαι φαν του μπάσκετ αλλά σε μια επαγγελματικά συνάντηση τυχαία μας αναφέρθηκε ότι ο Άρης κινδυνεύει να πέσει στη Β’ Εθνική λόγω χρεών. Η απόφασή μας ήταν πολύ σύντομη. Ίσως να μην ξέραμε πού μπαίναμε. Δεν το έχουμε μετανιώσει. Το συζητήσαμε εκτενέστερα με τη σύζυγό μου κι έχουμε μεγάλα πλάνα για τον Άρη. Θέλουμε να ξανακάνουμε τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα του μπάσκετ. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πολυμορφικό κέντρο αθλητισμού όπου παρόμοιό του δεν υπάρχει στα Βαλκάνια».

 

Ερώτηση: Μπορείτε να μας δώσετε κάποιες λεπτομέρειες;

 

«Προτιμώ να μιλάω όταν έχω κάνει κάτι, όταν πέσουν οι τελικές υπογραφές, αλλά είναι ένα έργο αξίας άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Γι’ αυτό σας είπα νωρίτερα ότι η απαίτηση των 60 εκατομμυρίων δεν έχουν σχέση με τις οικονομικές δυνατότητες μας. Είναι ένα έργο που θα δημιουργήσει 1000 θέσεις εργασίας. Δεν είναι επικοινωνιακός αντιπερισπασμός. Προτιμώ να μιλάω με έργα, γι’ αυτό με αποκαλούν ‘Γερμανό’ λόγω νοοτροπίας. Είμαστε σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις, αλλά διαπιστώνω ότι στην Ελλάδα υπάρχει καθυστέρηση στο ζήτημα των αδειοδοτήσεων. Γενικά όμως πρώτα κάνουμε και μετά μιλάμε. Όσο πιο πολλές πληροφορίες δώσεις για κάτι, τόσες ευκαιρίες δίνεις και σε άλλους ώστε να σταθούν εμπόδια. Όταν πήραμε τις μετοχές του Άρη δεν επιτρέψαμε σε κανέναν να το επικοινωνήσει. Πρώτα πληρώσαμε και μετά το ανακοινώσαμε. Γενικά πρέπει να επενδύσουμε στο μπάσκετ, να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη βάση φιλάθλων. Οι Έλληνες παίκτες και προπονητές είναι πετυχημένοι στο εξωτερικό και είναι η ευκαιρία μας. Απορώ πώς δεν το βλέπουν όλοι οι παράγοντες για να καθίσουμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι όλα αυτά δεν το βλέπουν παράγοντες να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι».

 

Ερώτηση: Μπορείτε να μας δώσετε επιπλέον λεπτομέρειες για το πολυμορφικό αθλητικό κέντρο γιατί αυτή η επένδυση του ενός δις ευρώ θα σας καταστήσει μεγαλύτερο επενδυτή στη Θεσσαλονίκη την τελευταία δεκαετία.

 

«Θέλετε να παραβώ αρχές μου. Μπορώ να πω ότι συνεργαζόμαστε με ένα γκρουπ επιχειρηματιών που έχει στήσει πάνω από 200 γήπεδα. Θέλουμε να κάνουμε κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τον τομέα της τεχνολογίας, να φέρουμε πράγματα στην Ελλάδα από την Αμερική και την Ασία. Ως οικονομολόγος, το δεύτερο μεταπτυχιακό μου είναι πάνω στα ακίνητα. Κι επειδή ξέρουμε ότι αυτό το έργο είναι δύσκολο να υποστηριχθεί μόνο από την αγοραστική δύναμη της Θεσσαλονίκης, θα απευθύνεται σε όλα τα Βαλκάνια».

 

metrosport.gr

Most Popular

Έγινε η νύχτα, μέρα για τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ στο Λευκό Πύργο!

Τη νύχτα μέρα έκαναν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος από τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου. Οι πιστοί ακόλουθοι του...

Μεγάλο διπλό του Πανσερραϊκού με υπογραφή Ουάρντα

Μεγάλο διπλό με 0-2 επί της Λαμίας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Με αυτή την επιτυχία τα...

Γκαρσία: «Σημαντική η πρόκριση αλλά πιο σημαντική η παραμονή στην κατηγορία»

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα ο...

Δεν έτυχε το 0-0 του Άρη στην «OPAP Arena», αλλά πέτυχε αυτού που ήθελε

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε ο Άρης μπορεί να αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό 0-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και...

Recent Comments